Oficjalne Forum Entuzjastów i Członków Szczecińskiej Formacji Happy-Rockowej PRZESTAŃCIE
Administrator
i tak o to nadeszła wiekopomna chwila publikacji kolejnej upragnionej piosenki PRZESTAŃCIE pt RAZ DWA
a teraz zestaw linków
Odsłuch -> www.przestancie.go.pl/media.html
Pobieranie -> www.przestancie.go.pl/down.html
Czekam na wasze opinie na temat nagrania
Pozdrawiam!
Ooooo..... to ja tu już napiszę, ...... i przepraszam, że tam naśmieciłam,,,ale nie wiedziałam gdzie napisać o new piosence.
Ooo doczekałam się momentu chodźmy do łóżka.... hmmm...... A więc będę jako pierwsza..... hahahahahahhahaha, orgia gitar buhahaha
... A więc , pomarudze, bo zleksza chora jestem i kurde no, piosenka....muszę ją kilka razy przesłuchać i już drugi raz słucham, no fajna jest, wygląda jakby była nagrywana wtedy kiedy Grześ był bardzo zmęczony....i kazano mu na siłe śpiewąć
, czyli podsumowując , jest dobrze.......
entuzjasta protoplasta
Cicho, cicho. Ściąga się .
Po 2 min.:
Już!
No, więc tak sobie słucham i słucham i twierdzę, że hm, hm. Nie no, ogólnie miło się słucha
Szczególnie pierwsza zwrotka jest świetna!
A tak poza tym to słuchałem już fragment wcześniej, w internecie .
Administrator
SamoZło napisał:
wygląda jakby była nagrywana wtedy kiedy Grześ był bardzo zmęczony....i kazano mu na siłe śpiewąć
, czyli podsumowując , jest dobrze.......
Grzesio sam sobie kazał tyle śpiewać namawiałem go na rozłożenie bardziej sesji nagrywania wokalu... ale sie uparł
może poprawimy kiedyś parę momentów... ale na razie musi zostać jak jest
Talerze! Talerze od garów zdecydowanie za głośno, przez to nie słychać niektórych głosek w wokalu, tych "szyszących" (nie wiedziałem jak je nazwać :P), w sensie "sz", "cz", "trz", "ś". Kuje po uszach.
I brzmienie wokalu, kurczę. "Truskawki" mają to brzmienie takie fajne, ciepłe, głębokie. Tutaj z kolei jakby nieco wytłumione, bez tej ciepłej barwy, jakby nagrywane przez pięć warstw pończoch. :)
Ale jedno - wasze teksty, to moim zdaniem niedoścignione mistrzostwo. I te gitarki, przyjemny basik... :)
Administrator
postaram się popracować nad tym na co zwróciłeś uwagę... jednak nie tak od razu chwilowo mam natłok innych spraw... lecz... nie wiem czy wiesz... większość poprzednich kawałków również wychodziła w paru odsłonach... zanim uzyskały ostateczny kształt
postaram się coś tam jeszcze poregulować... a co do pończoch.. zgadłeś! Z tym że była tylko jedna!
pozdro! Witamy na forum i dzięki za konstruktywną krytykę
A na usprawiedliwienie garów dodam, że niestety wciąż, wobec braku profesjonalnego sprzętu mamy tylko 3 mikrofony do nagłośnienia perkusji, więc zawsze coś odbywa się kosztem czegoś- gdyby ściszyć hi-hata, nie byłoby już w ogóle słychać werbla... Ale mamy nadzieję (i taką cichą, że Wy również ją macie), że juz wkrótce uda nam się nagrać całość naszych dokonań w studio. I nie będziemy wtedy już na nic narzekać, chyba że na NASZ brak profesjonalizmu
E tam.... Tak mamy cichą nadzieje, że uda wam się....[napisze już za wszystkich] Ale nie jest aż tak źle..moim zdaniem....może ja się na tym nie znam i nie skupiam takiej uwagi na jakieś tam talerze czy że za cicho lub za głośno czegoś było. Fakt, coś tam mi nie pasuje....ale, macie usprawiedliwienie, więc wam wybaczam
Żeby wyjaśnić do końca, napiszę, że nie szukamy usprawiedliwień i chcemy zawsze dawać Wam muzykę na jak najwyższym poziomie, tak technicznym, jak i (przede wszystkim) artystycznym
Dlatego cieszę się, że mówicie nam, co jest do poprawy, co nie brzmi- chcemy nad tym pracować, bo przecież nie gramy dla siebie (no dobra- dla siebie też ). Zawsze liczymy na Waszą opinię
hepi napisał:
Janusz napisał:
Żeby wyjaśnić do końca, napiszę, że nie szukamy usprawiedliwień i chcemy zawsze dawać Wam muzykę na jak najwyższym poziomie, tak technicznym, jak i (przede wszystkim) artystycznym
Pieknie powiedziane
![]()
![]()
No to łap plusika, mój Ty Wierny Fanie
Hmm...A ja powiem tak jeszcze....słuchając "Raz Dwa" na MT jakoś nie zrozumiałam tekstu, chyba, że sobie go musiałam przeczytać, żeby wiedzieć o czym piosenka jest,
ale słuchając na waszej stronie oficjalnej jakoś lepiej mi się słucha i wszystkooo było zrozumiałe, nie wiem może wtedy kiedy słuchałam tego na MT padło mi coś na słuch, być może nie ma żadnej różnicy , a ja bylam jakaś przygłuchawa w tamten dzień...
...no ale, spodobała mi się piosenka bardziej i nawet sobie ją nuce przyznać się musze...może faktycznie nie ma żadnej różnicy pomiędzy słuchaniem tego na MT ...a sluchaniem tego na waszej stronie, mi się jednak coś ubzdurało i ja słyszę różnice...Nie wiem czy ktoś mnie akurat zrozumiał o co mi chodzi, no ale mniejsza z tym...
i tak dziękuje za uwagę i za to, że ktoś takie coś przeczytał
zastanawiając się "O co jej znów biega?!"
pS. wiem wiem, za dużo powtórzeń "różnica"
Ostatnio edytowany przez SamoZło (2008-09-25 18:13:52)
Administrator
SamoZło napisał:
...może faktycznie nie ma żadnej różnicy pomiędzy słuchaniem tego na MT...a sluchaniem tego na waszej stronie, mi się jednak coś ubzdurało i ja słyszę różnice...
Bardzo dobrze że słyszysz różnicę! Otóż droga Jagódko panowie z MT (i nie tylko - to samo dzieje się na myspace) obniżają częstotliwość próbkowania i inne parametry mp3 odpowiedzialne za jej jakość wyrażane w Khz i mbps Robią to z dwóch zapewne powodów.
1) aby zmniejszyć obciążenie serwerów - gorsza jakość mp3 = mniejszy jej rozmiar = mniej danych wysyłanych do użytkowników
2) aby zachęcić ludzi do kupowania muzyki - pobierasz mp3 w pierwotnej jakości przed kompresją
proces jaki wtedy zachodzi (którego efekty słyszysz) to między innymi obcinanie skrajnych częstotliwości - znikają głębokie basy i zwłaszcza soprany... w rezultacie dźwięki nakładają się na siebie i brzmią jak odtwarzane ze starego radyjka... gdzie królują średnie tony... przez co utwór staje się mniej czytelny
P.S
Właśnie po to funkcjonuje odtwarzacz na naszym www.przestancie.go.pl/media.html abyście mieli dostęp do najlepszej jakości wypustów jakie jesteśmy w stanie samodzielnie wypracować
Pozdrawiam!