Oficjalne Forum Entuzjastów i Członków Szczecińskiej Formacji Happy-Rockowej PRZESTAŃCIE
blee grzyby. Ta na jagódki to zwierzątka srają niby?
. Nieprawda. :)jagódki są lepsze niż grzyby, ale fakt teraz pora na grzyby...Zresztą chciałam napisać, że temat był inny;p a Wy o czym innym
hehehe
entuzjasta protoplasta
No, ekhm, tak jakoś wyszło
entuzjasta protoplasta
No ba
Nikt nigdy nie chce specjalnie zmieniać tematu
Ostatnio edytowany przez argumentative (2008-09-10 14:54:54)
Administrator
Co prawda to prawda... że paplanie o wyższości grzybów nad jagodami czy odwrotnie powinno mieć miejsce w dziale frywolnych pogawędek... który to notabene świeci pustkami... ale jak już zapowiadałem... to forum będzie różnić się od innych tym... że admin (czyli JA ) nie będzie zamykał tematów gdy zbłądzą... gdyż... jest szczęśliwi jak ludziska piszą cokolwiek i gdziekolwiek...
a grzyby są mniami!
mmm... np takie maślaczki... mrrrr
a jagody?
Administrator
nic nie przerabiałem zdjęcia prosto z netu... jedne z pierwszych w goglarce
ale dobrze już dobrze... widzę niektórym smakują... mi co prawda też... ale za grzybami wprost przepadam. W ramach rehabilitacji... dodaję jeszcze jedno zdjęcie...
na pewno były myte... dziewczynko? ;>
Zamiast pokazywać mi zasuszone jagody na krzakach , to mógłbyś lepiej poszukać coś lepszego
A grzyby były myte? Sarenki zawsze w lesie je liżą, ślimaki po nich chodzą zostawiając na nich śluzzzz...A jak ktoś chodzi do lasu i zachce komuś się siusiu...to tak sobie nasiusia...nie zauważając grzybka , dołaczając papier toaletowy
entuzjasta protoplasta
No dokładnie
I jeszcze te robale, pająki podżerające grzyby. Ble
Administrator
Subtelna różnica jest taka... że każdego grzyba gotujemy przez parę godzin ponieważ w innym razie nie dałby się zjeść... z moich grzybiarskich przekazywanych z pokolenia na pokolenie informacji jasno wynika... że jedynym grzybem w Polsce jadalnym na surowo bez gotowania (w celu wypłukania nagromadzonych toksyn) jest pieczarka!
każdego borowika, maślaka, zajączka, kanie, podgrzybka a nawet hubę! zanim zjem... potraktuję 100C wrzątkiem... czego żaden zarazek... nie przetrzyma
a jagódki się wcina bez obróbki termicznej najczęściej...
Bo każdy ma zaufanie do jagódek, dlatego każdy je wcina bez obróbki, a ja i tak nie lubie grzybów, bo się zatrułam jednym ;x więc i tak nikt mnie do nich nie przekona już...Wiadome , że i tak każdy woli jagody ze śmietaną i cukrem niż jakieś grzyby ...
entuzjasta protoplasta
A ja nie lubię grzybów, bo yyy, nie wiem Nie smakują mi po prostu. No, ew. pieczarka
W ogóle wybredny jestem
entuzjasta protoplasta
No pewnie